کتابخانه چوبی ، دانشگاه برای استفاده های چند بعدی است، چرا که دانش بشری را می توان در رسانه های مختلف ثبت و نگهداری کرد. در چند سال گذشته اسناد نوشته شده یا چاپ شده روی کاغذ به عنوان بهترین رسانه در نظر گرفته می شد اما با پیشرفت علم و فناوری، امروزه رسانه های الکترونیکی به طور گسترده ای برای حفظ دانش در کتابخانه ها از هر نوع کتابخانه عمومی، دانشگاهی، ملی و یا کتابخانه های خاص استفاده می کنند. از آغاز تمدن، بشر بر ذخیره سازی اطلاعات به طرق مختلف تاکید داشته است اما باید اعتراف کرد که کتابخانه ها در دوران باستان مانند کتابخانه های امروزی نبودند. کتابخانه ها پویا هستند و همراه با تمدن بشری رشد می کنند. آنها نیاز به بهبود اجتماعی، اقتصادی، فکری و فرهنگی و توسعه دارند. انواع کتابخانه چوبی موضوعی است که در اینجا قصد داریم آنها را بررسی کنیم.
از آنجایی که دانش و اطلاعات برای توسعه همه جانبه بسیار حیاتی هستند، کتابخانه هایی که دانش و اطلاعات را مدیریت میکنند، واقعاً ارزشمند هستند. جامعه کنونی با رقابت، عرضه و تقاضای دانش برای برآوردن نیازهای متنوع و پیچیده افراد که از کتابخانه انتظار می رود، مشخص می شود. به طور خلاصه کتابخانه آژانسی برای انتشار اطلاعات است. وظیفه اصلی کتابخانه آموزش است. هدف از یک کتابخانه در جامعه مدرن، آموزش جامعه به معنای گسترده تر است. یک کتابخانه چوبی نقش بسیار مهمی در فرآیند آموزشی یادگیری رسمی و غیر رسمی، در تحقیق و توسعه، در فعالیت های فرهنگی، در حوزه های معنوی و عقیدتی، در تفریح و سرگرمی و غیره ایفا می کند. با پیشرفت های چشمگیر فناوری اطلاعات و افزایش دسته بندی کاربران و نیازهای اطلاعاتی در شرایط مختلف، جامعه مدرن به سمت جامعه اطلاعاتی پیش می رود.
انواع کتابخانه چوبی
با توجه به نحوه ارائه خدمات به خوانندگان، یک کتابخانه چوبی به طور کلی به چهار نوع تقسیم می شود:
- کتابخانه دانشگاهی
- کتابخانه ویژه
- کتابخانه عمومی
- کتابخانه ملی
کتابخانه چوبی دانشگاهی
کتابخانه آکادمیک کتابخانه ای است که به موسسات دانشگاهی مانند مدارس، کالج ها و دانشگاه ها متصل است. یک کتابخانه چوبی دانشگاهی به طور خاص به دانش آموزان، محققین پژوهشی، معلمان و کارکنان موسسه آکادمیک خدمت می کند. هدف اصلی یک کتابخانه دانشگاهی ارائه حداکثر مطالب آموزشی به مشتریان خود است تا بتوانند در سطح مربوطه خود به طور کامل آموزش ببینند. کتابخانه های دانشگاهی به کتابخانه های مدارس و کتابخانه های دانشگاهی طبقه بندی می شوند.
کتابخانه چوبی ویژه
کتابخانه ویژه از آغاز قرن بیستم رایج شد. کتابخانه چوبی ویژه کتابخانه ای است که به گروه خاصی از مردم مانند کارمندان یک شرکت دولتی یا کارکنان و اعضای یک سازمان حرفه ای یا تحقیقاتی خدمات می دهد. چنین کتابخانه ای اساساً به رشد اطلاعات می پردازد.
کتابخانه چوبی عمومی
کتابخانه عمومی که به آن کتابخانه گردشی نیز می گویند، کتابخانه ای است که برای عموم قابل دسترسی است و عموماً از منابع عمومی تأمین می شود و ممکن است توسط کارمندان دولتی اداره شود. نهادهای مالیاتی برای کتابخانه چوبی عمومی ممکن است در هر سطحی از سطح دولت مرکزی محلی تا ملی باشند. کتابخانه عمومی در بهترین حالت الگوی عالی حکومت است. یک کالای عمومی تحت کنترل محلی، به هر فردی آزادانه، در عمق یا عمقی که او می خواهد، خدمت می کند.
کتابخانه چوبی ملی
کتابخانه چوبی ملی کتابخانه ای است که به طور خاص توسط دولت یا کشور تأسیس شده است تا به عنوان مخزن برجسته اطلاعات برای آن کشور عمل کند. برخلاف کتابخانه های عمومی، این کتابخانه ها به ندرت به شهروندان اجازه می دهند کتاب امانت بگیرند. آنها اغلب شامل آثار کمیاب، ارزشمند یا قابل توجه هستند. كتابخانه ملي كتابخانه اي است كه وظيفه جمع آوري و حفظ ادبيات كشور در داخل و خارج از كشور را بر عهده دارد.